5 nasvetov za sporazumno reševanje partnerskih težav

5 nasvetov za sporazumno reševanje partnerskih težav

  19 Jun 2022

Življenje v partnerski zvezi zna biti lepo, a tudi naporno. Zagotovo ni para na tem svetu, ki ne bi tu in tam zašel v težave, se sprl in doživel tudi tisto nekoliko bolj negativno plat partnerske zveze. Kar pa seveda še ne pomeni, da je potrebno vreči puško v koruzo.

Da do težav pride, še ni najhujše. Potrebno jih je le pravi čas prepoznati in primerno ukrepati, preden gredo stvari tako daleč, da bi bilo reševanje še težje ali morda celo nemogoče. Očitno sta nekaj počela narobe, zato bo veljalo poiskati vzroke in spremeniti določene navade.

1. Zavedanje, da sta za srečo potrebna dva

Pri sporazumnem reševanju partnerskih težav je nujno, da se partnerja zavedata, da sta oba potrebna za to, da bi jima šlo v zvezi dobro. Ni dovolj, da se trudi zgolj eden, drugi pa je tiho. Potrebno je vložiti veliko truda in energije, sicer srečnega konca ne bo na vidiku.

A bistvo partnerske zveze je prav to. Da si partnerja stojita ob strani in si pomagata ne glede na to, za kaj gre. Zaupanje je temelj vsega dobrega, zato se potrudita, da ga drug v drugega nikoli ne izgubita.

2. Obiščita svetovalca

Ko nastopijo partnerske težave, je najslabše gledati proč in čakati, da mine. Potrebno je ukrepanje, in to na različnih ravneh. Seveda je najprej na vrsti odkrit pogovor o tej temi doma, v kolikor pa tu ni rezultatov, pa je smiselno obiskati zakonskega svetovalca.

Svetovalec za partnerske težave

Če partnerja težav ne moreta rešiti sama, je čas za obisk svetovalca.

Že to, da se oba strinjata s tem, bo zadosten pokazatelj, da si želita razmerje rešiti. Pri svetovalcu bodita iskrena in prisluhnita nasvetom osebe, ki ima za seboj že nič koliko podobnih primerov.

3. Stran z negativnimi vzorci

Po pogovoru bosta vsekakor opazila nekaj negativnih vzorcev, ki so pripeljali do tega, da je vajino razmerje v težavah. Je to alkohol, ponočevanje, pomanjkanje intime ali pa kaj povsem drugega? Izpostavita jih in se soočita z njimi.

Včasih to boli, a je vendarle bolje kot stagnirati in čakati, da bi se rešilo samo od sebe, ker se ne bo. Ne glede na to, kdo od vaju stoji za določenim negativnim vzorcem, pomagajta drug drugemu.

4. Poslušajta se

Veliko partnerjev zaide v takšne in drugačne težave, ker si med seboj ne znajo ali pa niso sposobni prisluhniti. Ko sedeta za skupno mizo, da bi razčistila določene zadeve, se nikar ne prepirajta in ne skačita drug drugemu v besedo.

Poslušajta drug drugega in si dovolita povedati vse, kar vaju tare. Šele takrat bosta lahko zares slišala, kje tiči problem, in tudi ugotovila, kako ga rešiti.

5. Razčistita z dvomi

Če imate občutek, da vas partner nima več tako rad kot nekoč, mu to povejte. Nič ni narobe, če izrazite svoje dvome, kajti povsem mogoče je, da nekdo od vaju »zaspi« in meni, da je vse v redu, v resnici pa temu ni tako.

Če je med vama zrasel zid, ki vama omejuje kvalitetno komunikacijo, ga podrita. Dvomite o tem, da bi bila znova tako srečna kot nekoč? Vprašajte partnerja, ali čuti podobno, je tudi v njem prisotna želja po izboljšanju. Dvomi najedajo in potiskajo v negativne občutke, zato čimprej opravita z njimi.


Parse error: syntax error, unexpected '<', expecting end of file in /home/hriph2f/zunanjifitnes.si/wp-content/themes/good-news-lite-child/footer.php on line 39