Kdo ne želi biti srečen? Stvari, ki jih morate izpustiti za srečo.

Kdo ne želi biti srečen? Stvari, ki jih morate izpustiti za srečo.

  30 Mar 2019

Vsakdo želi biti srečen. Ampak sreča ne doseže vsakega od nas.

Ne gre za to, da namerno blokiramo srečo, da bi vstopila v naše življenje, ampak nekatere naše navade in izbire nas zadržujejo pri možnosti biti srečni.

“Lepota je v očeh opazovalca.”

Življenje je lahko lepo ali grdo; kakršnega pač želite, izbira je vaša. Mnogi od nas naredijo stvari bolj zapletene, kot so v resnici. Če bi lahko samo sprejeli naše življenje in ga živeli na preprost način, bi zagotovo bili srečnejši kot zdaj.

Veliko stvari lahko naredimo in veliko je  načinov, da bi bili srečni, vendar obstajajo tudi stvari, ki jih ne smemo narediti, da bi bili srečni. Tukaj delimo z vami nekaj stvari, ki jih morate zavoljo svoje sreče nehati početi.

 1. Preobremenjenost

Preobremenjenost resnično ubije vašo srečo. Ljudje imamo navado razmišljati. Slabo navado. Ponavadi z razmišljanjem pretiravamo, tudi ko tega ne želimo. Ampak ne poskušajte razmišljanja na silo odgnati stran, ker se bo vrnilo še v večjem obsegu. Zajemite sapo in se pomirite. Vemo, da ni lahko, toda vsaj poskusite. Sprostite se in se nasmehnite, pustite da vaše vsiljive misli same odtavajo stran.

 1. Zadovoljevanje vseh ljudi

Če poskušate zadovoljiti vsakogar, boste na koncu samo razočarani. Če mislite, da boste zadovoljili vse in boste srečni, imamo novico za vas, to nikoli ne bo delovalo. Nikoli namreč ne morete zadovoljiti vseh. Osredotočite se na to, da ste srečni in da boste srečni, tudi če vas kakšna oseba ne bo marala. To je sestavni del življenja.

 1. Primerjanje sebe z drugimi

Ko začnete primerjati sebe z drugimi, boste postali ljubosumni in se počutili slabše glede sebe. Na koncu se boste počutili nesrečni, padel vam bo občutek lastne vrednosti. Trava je vedno bolj zelena na drugi strani. Dokler ne pridete na drugo stran. Zato se nehajte primerjati z drugimi. Bodite zadovoljni s tem, kar imate in kdo ste.

 1. Samozavest

Vaš največji sovražnik ste vi. Če dvomite vase, se počutite slabše in nimate nobenega občutka lastne vrednosti in za posledico zagotovo ne boste srečni. Nikoli ne smete dvomiti vase. Delajte stvari, za katere mislite, da vam nikoli ne bo uspelo. Verjemite vase.

 1. Preteklost

Preteklost spustite stran od sebe. Včeraj je odšla. Ničesar ne morete storiti, da bi jo vrnili nazaj. Naredite lahko samo nekaj. Sprostite se in začnite znova. Spustite obžalovanja. Danes je nov dan!

 1. Napake in rane na srcu

Vsi smo naredili ogromno napak in imamo globoke ali malo manj globoke srčne rane. Toda to se je zgodilo v preteklosti. Zadrževanje v preteklosti, obžalovanje napak in občutek krivde vas ne bodo osrečili. Namesto tega boste padli v spiralo obžalovanj in obupa. OPROSTITE si za te napake, POZABITE na srčne rane in se premaknite naprej. Zagotovo boste našli srečo.

 1. Jeza / zamere

»Zadrževanje jeze je kot bi zagrabili vroči premog z namenom, da ga vržemo nekomu drugemu; vi ste tisti, ki se opečete. «- Buda

Ločite se od jeznih občutkov in počutili se boste super. Ne morete biti srečni, če se zadržujete v občutku jeze. Izpustite ga.

 1. Skrb za prihodnost

Prihodnost je negotova. Ne glede na to, koliko vas skrbi vaša prihodnost, ne boste nikoli vedeli, kaj vam prinaša prihodnost. Namesto tega boste zapravili svoj danes in ne boste nič drugega kot žalostni. Najmanj, kar lahko storite, je, da naredite nekaj, kar bo izboljšalo vaš jutri. Nehajte skrbeti in živite svoje življenje danes. Uživajte v vsakem dnevu.

 1. Toksični prijatelji

Radi imamo svoje prijatelje, kajne? Vendar niso vsi prijatelji dobri prijatelji. Vsak od nas je verjetno že imel opravka s tistimi  “ponarejenimi” prijatelji, vendar upam, da niso več v vašem življenju. Življenje je brez njih postalo veliko boljše. Ali pa bo postalo, ko jih ne bo več v vašem življenju.Prijatelji, ki se vas spomnijo le, ko potrebujejo nekaj, niso dobri. Ne potrebujete takšnih prijateljev. Dobri prijatelji so vedno pripravljen, da vam pomagajo, vas motivirajo in vam pokažejo svetlejši del življenja.

 1. Tekanje za ljudmi

Če želite biti srečni, prenehajte teči za ljudmi. Ne boste jih ujeli, če ne želijo biti v vašem življenju. Če tečete za njimi, boste izgubili samo sebe. Če želijo biti del vašega življenja, bodo, in se vam ne bo treba tako zelo truditi zanje.

 1. Negativne misli

Negativne misli ubijejo možgane in vas pustijo nesrečnega. Zato ubijte takšne negativne misli, preden ubijejo vašo srečo. Kozarec je vedno napol poln in kozarec je vedno na pol prazen. Tako ga glejte, a poskušajte vedno videti tudi svetle točke vsake situacije.

 1. Odlašanje

Vaš čas je zdaj. Če lahko zdaj delate stvari, jih ne hranite za jutri ali za dan pozneje. Ko boste to počeli, se ne boste počutili dobo. Nehajte iskati izgovore in nehajte odlašati.

 1. Pričakovanja

 

Če želite biti srečni, od nikogar ne pričakujte ničesar. Pričakujemo, da bodo stvari potekale na določen način. Pričakujemo, da bo nekdo tak, kot siga želimo. Toda resnica je, da obstaja zelo malo možnosti, da bodo stvari takšne, kot pričakujemo. Opustitev pričakovanj bo vaše življenje preprostejše in srečnejše.

 

Seveda je vedno vsako stvar lažje reči kot narediti, vendar je vredno poskusiti.

V primeru, da se sprašujete, kaj morate storiti, da bi bili srečni, lahko poskusite te stvari, ki smo jih napisali zgoraj. Svet potrebuje več sreče. Vsakdo si zasluži biti srečen. Bodite srečni in učite druge, da bodo srečni.

 

 


Parse error: syntax error, unexpected '<', expecting end of file in /home/hriph2f/zunanjifitnes.si/wp-content/themes/good-news-lite-child/footer.php on line 39